top of page
fin.jpg

SUN ARH d.o.o. nudi cjelovita rješenja za energetski učinkovitu i održivu arhitekturu (savjetovanje, izrada idejnih rješenja i projekata, glavnih i izvedbenih projekata za sve funkcionalne tipove arhitekture, za novogradnju i rekonstrukciju). Projektiramo energetski racionalnu i pasivnu sunčanu arhitekturu od početka osamdesetih godina do današnje niskoenergetske i arhitekture najvišeg energetskog standarda pasivne kuće, koji za nekoliko godina postaje standard gradnje u Europskoj uniji.

 

Stručnjaci SUN ARH d.o.o. kontinuirano više od dvadeset i pet godina sudjeluju u stručnom i znanstveno-istraživačkom radu u području energetske učinkovitosti, ekološke-zelene, zdrave i održive gradnje, čije rezultate, osobno iskustvo i projektantsku metodu primjenjuju u arhitektonskim rješenjima koja su u Hrvatskoj i na međunarodnoj razini prepoznata kao rješenja najbolje prakse. SUN ARH d.o.o. je kao projektna tvrtka vodeći promotor pasivne kuće u Hrvatskoj.

 

Projekti se temelje na sinergijskoj metodi rada svih projektanata (statičari, strojarski i elektroinženjeri) od prvih konceptualnih prijedloga rješenja, a  u slučaju većih projekata i stručnjaka menadžmenta. Projekti i ostvarenja SUN ARH d.o.o. su osim za različite namjene rješavani i za različite tehnologijske razine izvedbe, počevši s primjenom standardnih rješenja do inovacijskih visokotehnoloških (high-tech) rješenja pojedinih dijelova arhitekture i opreme kao i za cjelovite zgrade.

 

SUN ARH d.o.o. potpisuje projekte i ostvarenja brojnih obiteljskih pasivnih sunčanih kuća, stambenih nizova i višestambenih zgrada, stambeno-poslovnih i poslovno-proizvodnih zgrada te zgrada za zdravstvo i turizam niskoenergetskog i energetskog standarda pasivne kuće. Ponudu upotpunjuje projektiranje idejnih urbanističkih rješenja i oblikovanja okoliša po konceptu napredne energetske učinkovitosti i održivosti za novogradnju i rekonstrukciju stambenih susjedstva, naselja i dijelova grada.

 

SUN ARH d.o.o. izrađuje projekte unutarnjeg uređenja prostora svih namjena u prostorima novogradnje, adaptacije i rekonstrukcije u postojećim zgradama uključujući i zgrade spomeničke baštine, a specijaliziran je i za pristupačnu arhitekturu, odnosno rješenja pristupačnosti zgrada osobama s invaliditetom i smanjene pokretljivosti. Izrađuje grafički dizajn od rješenja za pojedinačne aplikacije do cjelovitih rješenja vizualnog identiteta, dizajn proizvoda, postave izložbi i scenografije. Uz stručnu izdavačku djelatnost provodi samostalno ili kao suorganizator domaće i međunarodne stručne skupove.

bottom of page